sobota, 25. februar 2012

Prikaz izdelave mila v biodinamičnem društvu Ajda Sostro

Tudi tokrat smo se z veseljem odzvali povabilu odličnega biodinamičnega društva Ajda Sostro in pripravili prikaz izdelave naravnega mila, izdelanega po hladnem postopku. Zelo smo se veselili vnovičnega druženja, saj nam društvo Ajda velikokrat priskoči na pomoč z različnimi nasveti in biodinamičnimi rastlinami, ki jih potrebujemo za naše izdelke. Začeli smo tam, kjer je najbolje začeti. Na začetku. :)


Najprej smo pogledali, kakšna je razlika med ročno izdelanimi naravnimi mili po hladnem postopku ter glicerinskimi in industrijskimi, potem smo se malo sprehodili po zgodovini izdelovanja mil, nato pa smo pričeli s praktičnim prikazom. Pregledali smo sestavine, ki jih potrebujemo in kako jih pravilno zmešamo po receptu za milno osnovo. Nato pa je sledil še prikaz izdelkov, ki jih lahko izdelamo iz milne osnove: od šampona, tekočega mila, sredstva za zatiranje uši v vrtu, pralnega praška in še in še.


Predavanja se je udeležilo okoli 70 ljudi, kar nam je bilo v veliko čast. Hvala Ajda Sostro in vsem čudovitim ljudem, ki delujejo znotraj njega.







Ni komentarjev:

Objavite komentar