sreda, 7. marec 2012

Utrinki iz turneje: Škocjan, Jakobski dol, Sv. Jurij ob Ščavnici

Narava se počasi prebuja in izleti po naši prečudoviti Sloveniji so zmeraj lepši in bolj dih jemajoči. Kako veliko lepih krajev imamo, pa jih sploh ne poznamo. Tokrat nas je pot zanesla na dolenjski in štajerski konec, kjer smo obiskali tamkajšnja društva podeželskih žen. Obiskovalke so o predavanju zapisale sledeče:



Društvo podeželskih žena Škocjan:

"Z  veseljem smo prisluhnili ga. Ireni Regovec, ki nam je zelo nazorno prikazala in razložila postopke priprave mil in ekološkega škropiva za rastlinske škodljivce. Zahvaljujemo se ji in upamo na nadaljnje sodelovanje. Želimo pa, da bi uspešno delala v prihodnosti, saj njeno delo prispeva k boljši samooskrbi in osveščenosti."




V Jakobskem dolu smo združili predavanje za dva društva: Društvo kmečkih žena Jakob in Društvo kmečkih gospodinj Sv. Jurij v Slovenskih Goricah. Obisk je bil velik.

  "Z veseljem bomo začele z ustvarjanjem, tokrat s pripravo naravnega mila, ki ste nam ga pokazali tako, kot ga pripravlajte vi.
Upam, da uspemo in pripomoremo k novim načinom uporabe."
Članice društva kmečkih žena Jakob

"Članice smo z velikim zanimanjem spremljale uvodno predavanje in recepte za naravna mila. Predavanje nas je navdušilo in pridobljeno znanje bomo z veseljem preizkusile v domači kuhinji za pripravo mila."
Rotman Bogomira (Društvo kmečkih gospodinj Sv. Jurij v Slov. Goricah)


 
"Delavnice se je udeležilo 10 članic. Bilo je zanimivo in poučno. Vse si želimo uporabljati čim več naučenega zlasti za nego telesa in pranje perila. Predavateljica je bila zelo nazorna in razumevajoča. Za predavanje se ji najlepše zahvaljujemo!"

Društvo podeželskih žena Sv. Jurij ob Ščavnici

Ni komentarjev:

Objavite komentar