petek, 23. marec 2012

Utrinki iz turneje: Kungota, Žalec, Bistrica ob Sotli, Hajdina, Kranj, Podkum, Čemšenik, Ajdovščina (Predmeja)

Kot smo že pisali, smo v mesecih februar in marec potovali po različnih krajih prelepe Slovenije, kjer smo obiskovali društva kmečkih žena in deklet ter jim predstavili izdelovanje mil in drugih dobrin iz milne osnove. Tokrat objavljamo odzive iz društev v krajih Kungota, Žalec, Bistrica ob Sotli, Hajdina, Kranj, Podkum, Čemšenik, Ajdovščina (Predmeja).

"Na dan žena, 08.03.2012 sem se mudila v Kungoti. Prijazno so nas gostili na kmetiji Pliberšek. Vesela sem bila, da so tukaj članice društva podeželskih žena počastile praznik 8.marec prav z mojo delavnico. Gospa Nataša pa je poskrbela za kulinarične dobrote, ki jih še lep čas ne bom pozabila."

Irena Regovec, Kupala mila


Naslednji dan smo obiskali Društvo kmečkih žena Ponikva pri Žalcu. Dekleta so navdušile s sirnimi dobrotami s kmetije Podpečan, ki jo bomo zagotovo še obiskali.

"Delavnica se nam je zdela zelo zanimiva. Izvedele smo veliko novega. Zelo je zaniimvo, ker je na bio osnovi. Pridobljeno znanje bomo s pridom uporabljale tudi doma."

Društvo kmečkih žena Ponikva pri Žalcu

Naslednji obisk je bil v Podvelko. To je bila naša daleč najbolj dolga pot. Moramo priznati, da se je pot obrestovala, saj nas je pričakal idiličen kraj in zelo prijetni ter prijazni ljudje. Prav tako je bilo zelo prijetno tudi v Podkumu. 

"Smo bile zelo zadovoljne z gospo predavateljico in jo prosmo še za kakšno koristno predavanje in informacje."

Društvo kmečkih žena in deklet Podkum


Za zaključek smo obiskali še kraje: Kranj, Čemšenik in Ajdovščina (Predmeja).

"Udeleženke delavnice o izdelovanju mil, šamponov, škropiv in drugih praktičnih nasvetov, smo prav vesele in zadovoljne ob vsem povedanem in prikazaneem. Upamo, da nam bodo nasveti in izdelki prišli prav v našem življenju. Želimo Vam še veliko uspeha in še kakšno srečanje v prihodnosti. Lepe pozdrave!"

Društvo vaških žena Čemšenik

"Delavnica je bila zelo zanimiva. Ga. Irena nam je nazorno pokazala izdelavo trdega mila, tekočega in "strupa" za vrtne škodljivce.  Menimo, da je za svoje delo pravi strokovnjak in si jo v svoji sredi še želimo. Hvala in srečno ter uspešno!"

Društvo podeželskih žena Predmeja










 

Ni komentarjev:

Objavite komentar